Upominek dla podopiecznych Zachodniopomorskiego Hospicjum dla Dzieci i Dorosłych Filia Koszalin
Opublikowano 15.12.2025 14:52

Grudniową tradycją stało się, że studentki i studenci kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, pod okiem wykładowców z Katedry Procesów i Urządzeń Przemysłu Spożywczego, przygotowują słodki upominek dla podopiecznych Zachodniopomorskiego Hospicjum dla Dzieci i Dorosłych Filia Koszalin.

W tym roku do prac dekoracyjnych przyłączyli się również przedstawiciele Rady Studentów Wydział Inżynierii Mechanicznej i Energetyki Politechniki Koszalińskiej wraz z panią prodziekan ds. studenckich, dr hab. inż. Małgorzatą Sikorą, prof. PK. Przez dwa dni w świątecznej atmosferze i z kolędą w tle, studenci, jako pomocnicy Świętego Mikołaja, wypiekali pachnące świętami pierniczki.