PRACOWNIA PIEKARNICTWA
Opublikowano 01.09.2021 12:24
Zestaw do próbnego wypieku, w tym piec do próbnego wypieku z komorą fermentacyjną;
|
Przygotowanie, rozrost i wypiek pieczywa.
|
Zestaw do pomiaru liczby opadania;
|
Pomiar liczby opadania w mąkach i ich mieszankach.
|
Zestaw do pomiaru wodochłonności mąk;
|
Pomiar wodochłonności maki.
|
Zestaw do oznaczania bieli mąk;
|
Pomiar koloru mąki i ich mieszanek.
|
Zestaw do oznaczania siły pędnej drożdży;
|
Pomiar czasu rozrostu drożdży z sygnalizacją dźwiękową i wizualną.
|
Licznik ziaren;
|
Do oznaczania masy tysiąca ziaren.
|
Wytwornica kwasu;
|
Do wytwarzania zakwasu do produkcji chleba.
|
Aparat Sawy;
|
Do pomiaru objętości pieczywa.
|
Zestaw do przygotowywania prób, w tym młynek laboratoryjny, wytrząsarka, miesiarki laboratoryjne i inne;
|
Do przygotowania próbek i wykonania pomiarów, np. liczby opadania, wilgotności, rozrostu ciasta.
|