Wydział Inżynierii Mechanicznej i Energetyki
Politechniki Koszalińskiej

PRACOWNIA GASTRONOMICZNA
Opublikowano 14.12.2022 14:51

Piec konwekcyjno-parowy przemysłowy;

Obróbka termiczna żywności z zaparowaniem i wymuszonym obiegiem powietrza.

Piec szamotowy HENDRI;

Piec szamotowy do wypieku pizzy.

Piec konwekcyjno-parowy mały HENDRI;

Obróbka termiczna żywności z zaparowaniem i wymuszonym obiegiem powietrza.

Mikser spiralny do ciast ciężkich typu 10;

Miesiarka do wytwarzania ciasta drożdżowego, ciasta na pizzę i innych o dużej gęstości.

Łaźnia wodna do gotowania sous vide;

Obróbka surowca w niskiej temperaturze i  wydłużonym czasie.

Automat do wytwarzania lodów;

Produkcja lodów w skali laboratoryjnej.

Opiekacz do kebaba;

Wytwarzanie kebaba tradycyjnego i z surowców rybnych.

Drobny sprzęt gastronomiczny (miksery, krajalnice, noże, blendery, maszyny wieloczynnościowe, mikrofala, opiekacze i inne);

Sprzęt pomocniczy w obróbce i przygotowaniu potraw.

Wyposażenie gastronomiczne, w tym stoły obróbcze, zmywarka gastronomiczna, stoły kuchenne wyposażone w ogrzewanie gazowe, indukcyjne i eklektyczne, chłodziarki i zamrażarki.

Obróbka wstępna i termiczna surowców oraz przygotowanie i przechowywanie produktów gastronomicznych.